Crowdfunding2019-04-18T14:32:52+00:00

Crowdfunding

Overweeg je een crowdfundactie voor de financiering van je bedrijf of initiatief? We hebben voor klanten al veel crowdfundacties opgezet en helpen je graag met onze ervaring om jouw crowdfundactie ook tot een succes te maken.

De crowd als financieringsbron voor je bedrijf of initiatief

Crowdfunding, nog maar enkele jaren op de markt, is uitgegroeid tot een volwaardig financieringsinstrument voor tal van projecten en initiatieven. Ook bedrijven gebruiken steeds vaker crowdfunding als financieringsbron. 

De eerste crowdfundactie die we hebben opgezet was vijf jaar geleden en bracht € 50.000 op voor de financiering van enkele zonnestroomprojecten. Dat was toen vernieuwend en het opgehaalde bedrag werd gezien als een groot succes. Inmiddels zetten we crowdfundprojecten op voor klanten waarbij bedragen van een miljoen euro (en meer) niet ongewoon zijn.

Maar crowdfunding is meer. Het kan niet alleen een geschikt financieringsinstrument zijn, wij zien het ook als een goede stap in de richting van meer transparantie en democratisering binnen de financieringswereld.

Onze aanpak

  • Korte lijnen, snelle beslissingen

  • Persoonlijke aanpak

  • Experts in stapelfinanciering

  • 99% successcore

  • Fee afhankelijk van resultaat

lees meer over ons

Is crowdfunding geschikt voor jouw project?

Toch is crowdfunding niet altijd geschikt als onderdeel van de financieringsmix. Het hangt sterk af van het type project, bedrijf of initiatief, het risico, de beschikbare zekerheden en de complexiteit het te financieren project. Daarom lenen sommige projecten zich niet voor crowdfunding en andere wel. Ook is de ‘sex-appeal’ van het project belangrijk: spreekt het potentiële crowdfunders aan of niet? En zijn de geboden voorwaarden voldoende interessant?

Dan de keuze van het platform. Er zijn veel crowdfund platforms, en juist de keuze voor het juiste platform is heel bepalend voor het succes. Bij ieder platform passen weer namelijk andere projecten. Lees meer in dit blog.

Om een project succesvol van de grond te krijgen moeten bovenstaande vragen op een juiste manier beantwoord worden. Wat we graag samen met jou doen.

Benieuwd wat de oplossing is voor jouw vraagstuk?

Vertel ons jouw financierings uitdaging

Verhoog je slagingskans met een goede prospectus

Om te starten moet er een goede prospectus voor de crowdfunders geschreven worden waarin het project begrijpelijk en volledig transparant wordt toegelicht. Daarna moet de horde van de beoordelingscommissie (van het platform) genomen worden om jouw propositie op het platform te mogen plaatsen. Allemaal zaken waar we jou met onze jarenlange ervaring mee kunnen helpen.

➜ Lees meer over crowdfunding in dit uitgebreide blog

GREENING FINANCE

Meer informatie?

Overweeg je een crowdfundactie voor je bedrijf, project of initiatief, en wil je vrijblijvend met een van onze financieringsadviseurs praten over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op. Mochten we tot de conclusie komen dat jouw project zich mogelijk voor crowdfunding leent, dan doen we je een concreet voorstel om je te helpen bij het succesvol realiseren van je crowdfundproject.

Bel ons via 020-6157000 of stuur ons even een berichtje via onderstaand formulier.

Naam *
Bedrijf/organisatie *
Activiteiten organisatie *
Telefoonnummer *

E-mail *

Korte omschrijving beoogde crowdfundactie *

Beoogd bedrag dat je wilt ophalen via crowdfunding


Elke maand onze laatste artikelen ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief ➜