Equipment lease2018-11-08T10:16:24+00:00

Equipment lease

Wil je een machine of installatie aanschaffen en zoek je daarvoor object financiering? De lease-specialisten bij Greening Finance helpen je graag aan de juiste lease-oplossing.

Het bedrijfsmiddel als belangrijkste onderpand voor financiering

Zoek je een financiering voor een nieuwe dan wel gebruikte machine of installatie, waarbij het bedrijfsmiddel zelf het belangrijkste onderpand voor de financiering vormt? Dan kan lease een passende oplossing zijn.

Er zijn grofweg twee vormen van lease. Bij operational lease koopt de leasemaatschappij de machine(s) en wordt de leasemaatschappij eigenaar. Je huurt dan de equipment van de leasemaatschappij. Na afloop van de leaseperiode neem – je als je wilt –  het object voor een meestal vooraf afgesproken bedrag over.

Bij financial lease leent de leasemaatschappij je het geld en koop je het object vervolgens zelf. Je betaalt dan rente en aflossing aan de leasemaatschappij. Voor de kosten maakt de leasevorm niet zoveel uit. En in beide gevallen heeft de lease maatschappij het zo gekochte object als onderpand voor de financiering.

Onze aanpak

  • Korte lijnen, snelle beslissingen

  • Persoonlijke aanpak

  • Experts in stapelfinanciering

  • 99% successcore

  • Fee afhankelijk van resultaat

lees meer over ons

Sale- en leaseback

Het hoeft niet persé te gaan om nieuwe equipment, soms kunnen gebruikte (gereviseerde) machines ook worden geleased. Ook is het mogelijk om financiering krijgen op machines die je al hebt. Deze worden dan gekocht door de leasemaatschappij zodat je cash in handen krijgt. Je huurt deze machine vervolgens voor een bepaalde periode van de leasemaatschappij terug. Dit heet sale- en leaseback en zo kun je geld vrij maken voor uitbreiding van je werkkapitaal en voor de groei van je bedrijf.

Onze lease-specialisten hebben veel ervaring met het financieren van machines en installaties die duurzame energie opwekken, energie besparen en/of energie terugwinnen. En daarnaast ook met bedrijfsmiddelen die worden ingezet voor (duurzame) productie (zoals recycling of in de biologische voedingsmiddelenindustrie).

Benieuwd wat de oplossing is voor jouw vraagstuk?

VERTEL ONS JOUW FINANCIERINGS UITDAGING

Equipment lease voor grote projecten

Lease is zeer populair geworden voor de aanschaf van grotere zonnestroom systemen en wordt ook vaak toegepast bij WKK-systemen, biogas installaties, warmtepompen, biomassaketels en batterijopslagsystemen. Ook in industriële omgevingen, zoals bijvoorbeeld productielijnen, is lease een zeer populair financieringsinstrument. Tevens worden LED-installaties in winkels, kantoren en hallen ook vaak geleased, meestal via financial lease.

➜ Lees meer over financiering met equipmentlease

GREENING FINANCE

Meer informatie?

Wil je snel een indicatie of equipment lease mogelijk is en wat dat dan zou kosten? Stuur via onderstaand formulier de offerte van de aan te schaffen machine of installatie en je krijgt binnen 24 uur (één werkdag) antwoord.

Naam *
Bedrijf/organisatie *
E-mail *
Telefoonnummer *

KvK nummer *

Korte omschrijving lease-object *

Beoogd investeringsbedrag


Elke maand onze laatste artikelen ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief ➜