Projectfinanciering

Sta je zelf aan de vooravond van de financiering van een duurzaam project? Dan is het zinvol om wat breder te kijken naar de optimale financiering daarvan. Wij bij Greening Finance zetten hiertoe graag onze ervaring voor je in.

De optimale financieringsmix voor elk project

Zoek je als initiatiefnemer naar de financiering van een meer omvangrijk project? En beschikt dat over een zelfstandige inkomstenstroom, zoals een SDE+ subsidie of eigen productieopbrengsten? Dan is het meestal het beste om met projectfinanciering te werken. Dit zie je vaak bij projecten zoals een biogas of recycling installatie, een biomassaproject of een zonne- of windpark.

Bij projectfinanciering wordt een project gefinancierd op basis van de toekomstige kasstroom van het project (de cashflow). Met deze inkomsten worden vervolgens de financiers terugbetaald. Een dergelijk project wordt meestal ondergebracht in een afzonderlijke onderneming (ook wel SPV of Special Purpose Vehicle genoemd) zodat kosten, baten en risico’s duidelijk zijn af te schermen. Een voordeel voor de initiatiefnemers is dat de financiers vervolgens ook alleen hun vorderingen op dat project kunnen verhalen.

Onze aanpak

 • Korte lijnen, snelle beslissingen

 • Persoonlijke aanpak

 • Experts in stapelfinanciering

 • 99% successcore

 • Fee afhankelijk van resultaat

Financieringsmix

Tot voor enkele jaren was het gebruikelijk dat een bank de projectfinanciering geheel voor haar rekening nam, maar dat is in de laatste jaren veranderd. Daarom nemen we naast bankfinanciering ook andere financieringsmethoden op in de financieringsmix. Zoals leasing, leverancierskrediet, subsidies, crowdfunding en de inzet van (regionale) investeringsfondsen.

Benieuwd wat de oplossing is voor jouw vraagstuk?

Experts in stapelfinanciering

Een mix van verschillende financieringsvormen wordt ook wel ‘stapelfinanciering’ of ‘hybride financiering’ genoemd. Het afstemmen van dergelijke financieringsvormen vergt meer aandacht, maar het resultaat is een financiering die beter aansluit op het karakter en risico van het project. Iedere financieringsvorm kijkt namelijk op een andere manier naar risico’s. Deze verschillende financieringsvormen kunnen zo passend worden gekoppeld aan de verschillende risico’s en zekerheden van het project.

➜ Lees meer over stapelfinanciering

GREENING FINANCE

Meer informatie?

Sta je zelf aan de vooravond van de financiering van een duurzaam project? Dan is het zinvol om wat breder te kijken naar de optimale financiering daarvan. Wil je meer informatie over de financiering van je project? Bel dan met 020-6157000 (vraag naar Alex of Frits) of vul onderstaand formulier in.

  Naam *

  Bedrijf/organisatie *

  Activiteit *

  Telefoonnummer *

  E-mail *

  Korte omschrijving financieringsbehoefte *

  Beoogd kredietbedrag


  Elke maand onze laatste artikelen ontvangen?

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief ➜