GREENING FINANCE

Project omschrijving

Kombucha is een eeuwenoude Chinese gefermenteerde drank, gemaakt van thee, suiker, gist en bacteriën. De gist en bacteriën fermenteren de suiker in de thee, waardoor er bubbeltjes ontstaan en de drank een frisse, licht zurige smaak krijgt. De drank is inmiddels heel populair in landen als de VS, Canada en Australië wordt nu ook populair in West-Europa. Het aantal verkooppunten neemt sterk toe, vooral nu ook grote winkelketens het product nu in hun schappen op willen nemen. Daarom moest Yaya Kombucha, een jonge, snel groeiende, Nederlandse kombuchabrouwer, snel haar productie opschalen om aan de groeiende vraag te voldoen.

Daarvoor was niet alleen een nieuwe productielijn nodig, maar moest het jonge bedrijf ook naar een grotere locatie verhuizen en was er behoefte aan uitbreiding van het werkkapitaal vanwege de omzetgroei.

Door middel van een combinatie van verschillende financieringsinstrumenten werd het benodigde geld daarvoor gevonden. Zo was er een succesvolle crowdfundactie, werd de brouwinstallatie geleased en zorgde een investeringsgroep voor een extra eigen vermogensinjectie. Daarmee is Yaya Kombucha klaar voor de volgende groeifase. Proost!

Project Details

Locatie: Amsterdam (NL)

Opdrachtgever: Yaya Kombucha

Financieringsdisciplines

Bedrijfsfinanciering
Equipment lease
Crowdfunding