GREENING FINANCE

Project omschrijving

Dat elektrisch rijden de toekomst heeft bewijst de snelle groei van het elektrisch wagenpark in Europa. Volledig elektrische auto’s zijn duurzaam, stil, goedkoper in gebruik en het is een sensatie om er in te rijden. Maar al de elektrische (en hybride) auto’s moeten natuurlijk wel de mogelijkheid hebben om hun batterijen op te laden.

Het Nederlandse bedrijf Blue Current vindt dat de elektrische rijder niet ergens speciaal naar toe moet om te gaan laden, maar moet kunnen laden waar hij of zij op dat moment is: op het werk, bij de sportclub en thuis. Blue Current ontwikkelt daartoe laadpalen en bijbehorende diensten om het veilig laden betaalbaar en toegankelijk te maken. Zo biedt het eigenaren van locaties waar veel mensen komen (kantoren, attractieparken, fitnesscentra, winkels etc.) de mogelijkheid om laadpunten via een abonnementensysteem op hun parkeerterrein te plaatsen. Daarbij ontzorgt Blue Current deze exploitanten volledig. Zo zorgt Blue Current voor het onderhoud en dat degene die heeft geladen voor de verbruikte stroom betaalt.

Greening Finance heeft via equipment lease een pakket van dergelijke laadpunten gefinancierd. De laadpalen staan over heel Nederland verspreid bij een vijftigtal hotels, winkelcentra, vrije tijdscentra en kampeerterreinen.

Project Details

Locatie: Ruim 50 locaties in Nederland

Opdrachtgever: Blue Current

Financieringsdisciplines

Equipment lease